Kun for helsepersonell

Søk

Menu

Close

Logg innLogg ut
LegemiddelTerapiområdeUtforsk merUtforsk merMateriellVideo/podkastNyhetsbrevKontakt oss
ATTR-CMATTR-CMOm ATTR-CMSykdomsmekanismeVilltype ATTR-CMArvelig ATTR-CMMistenk ATTR-CMStill sikker diagnoseEkkoAkademietMånedens ekko
EkspertintervjuForedragReferat og artikler
BehandlingOpplæringsmateriellMateriellVideoer

Meny

Lukk

ATTR-CMATTR-CMOm ATTR-CMSykdomsmekanismeVilltype ATTR-CMArvelig ATTR-CMMistenk ATTR-CMStill sikker diagnoseEkkoAkademietMånedens ekko
EkspertintervjuForedragReferat og artikler
BehandlingOpplæringsmateriellMateriellVideoer

Meny

Lukk

EkkoAkademiet

Velkommen til EkkoAkademiet – en side for kardiologisk bildediagnostikk og hjertesykdommer. Utforsk ekspertintervju, foredrag og kongressreferater. Klikk nedenfor for å se opptak fra EkkoAkademiets møte den 31. mai 2023 med Johnny Vegsundvåg og Einar Gude.
 

EkkoAkademiets innhold
Foredrag Ekspertmøte med Johnny Vegsundvåg og Einar Gude

31. mai 2023 ble det første fysiske møtet til EkkoAkademiet avholdt på Clarion the Hub i Oslo. Se foredraget til Johnny Vegsundvåg «Venstre ventrikkelhypertrofi, hva nå?» og Einar Gude «Hjerteamyloidose, hvem skal behandles og hvordan».

Få nyheter fra EkkoAkademiet

Snart kommer det flere videoer, foredrag, invervjuer og andre nyttige ressurser for kardiologer og andre med interesse for ekkokardiografi. Sørg for å holde deg oppdatert!
 

Registrer deg for nyhetsbrevLoading
BadgeNeste EkkoAkademiet-møte

EkkoAkademiet er tilgjengelig både som en digital læringsplattform og som et spennende fysisk møtekonsept. Enten du foretrekker online-ressurser eller personlige møter, har EkkoAkademiet noe å tilby. Hvis du ønsker å holde deg oppdatert om vårt neste møte, anbefaler vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. På den måten vil du være blant de første som får informasjon om kommende arrangementer og muligheten til å delta.

 

Reproduced from Oerlemans MIFJ, Rutten KHG, Minnema MC, Raymakers RAP, Asselbergs FW, de Jonge N. Cardiac amyloidosis: the need for early diagnosis. Neth Heart J. 2019;27(11):525-536. doi: 10.1007/s12471-019-1299-1, under Creative Commons Attribution 4.0 International License (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/).

Se mer informasjon om neste møteLoading
Ekspertintervju

Se alle

Ekspertmøte på The Hub

To av våre fremste eksperter på kardial amyloidose i faglig samtale med programleder Kjetil Askeland fra «Hva feiler det deg?».

Hvilke tegn på ekkokardiografi er det som gir mistanke om ATTR-CM?

Det finnes både kardiale og ikke-kardiale røde flagg som kan gi mistanke om hjerteamyloidose. Det er ofte på ekkokardiografi at man først får mistanken. Hør Johnny fortelle om hvilke tegn du skal se etter.

Ekkokardiografi og utredning av ATTR-CM

Johnny Vegsundvåg forteller om hvilken rolle ekkokardiografiske undersøkelser kan ha utredning av transtyretin kardiomyopati.

Artikler

Se alle

Helsestatus og livskvalitet som avgjørende suksessfaktorer

Hva betyr livskvalitet, helsestatus og KCCQ for pasienter med hjertesvikt? Peder Langeland Myhre har dukket ned i disse spørsmålene og gir deg følgende analyse.

Les mer herLoading

Nye retningslinjer for diagnostikk og behandling av kardiomyopatier


De nye retningslinjene tar for seg «the cardiomyopathy mindset» som en viktig start når man møter en pasient med en fenotype som kan passe med en kardiomyopati, og utredningen foregår gjennom å finne årsaken til fenotypen.

Les mer herLoading

Stor optimisme i hjertesviktbehandling

Vi spurte overlege Kaspar Broch om han kunne gi et lite referat fra årets ESC kongress. Det kom frem viktige nyheter i kardiologi. Du kan lese mer om dem her.

Les mer herLoading
PP-VYN-NOR-0627 I Utarbeidet 06.2024

Pfizer AS, Org.nr 915 213 596

Postadresse: Postboks 3, 1324 Lysaker
Besøksadresse: Drammensveien 288, 0283 Oslo

Tlf.: +47 67 52 61 00


PP-BCP-NOR-0001 juni 2023

Copyright © 2023 Pfizer AS. Innholdet er rettighetsbeskyttet.

 
 

Du forlater nå PfizerPro.no
Nettstedet du kommer til er hverken eid eller kontrollert av Pfizer i Norge. Pfizer i Norge er ikke ansvarlig for innholdet på nettstedet du kommer til.
Kun for helsepersonell

Dette nettstedet er kun for helsepersonell.

Jeg bekrefter at jeg er helsepersonell som definert i legemiddelforskriften §13-1.

Ved å velge "nei" vil du komme til Pfizer.no som er åpen for allmenheten.

Ja Nei